top of page
Twister.png
Spring 2.png
Spring.png
Foto site.png

Hoe bewegend leren? 


Om bewegend leren gemakkelijk toe te kunnen passen in de praktijk, heeft Leer-bewegend goed uitgedachte lesmaterialen (leermatten) ontwikkeld. Er zijn verschillende leermatten beschikbaar met bijbehorende materialen. Momenteel zijn alle rekenmatten al te bestellen en zijn wij druk bezig met de ontwikkeling van spellingmatten. De spellingmatten zullen vanaf mei beschikbaar zijn en vanaf volgend schooljaar zullen wij ook taalmatten gaan ontwikkelen. Alle leermatten zijn te vinden in onze online winkel.
 

De leermatten
De reken- en spellingmatten kunnen schoolbreed ingezet worden. De meeste matten zijn zo samengesteld dat ze in meerdere groepen (van groep 3 t/m groep 8) te gebruiken zijn. Door het gebruik van de bijgeleverde opdrachtkaarten kunnen de matten op elk niveau worden toegepast. Daarnaast zijn er speciale kleutermatten voor groep 1 en 2 ontwikkeld.

Er zijn verschillende manieren waarop de leermatten kunnen worden gebruikt. Alle matten zijn zo samengesteld dat ze kunnen worden ingezet als methodevervangend, als differentiatiemiddel of als extra ondersteuning. De leermatten van Leer-bewegend zijn gebaseerd op lesopdrachten van verschillende bestaande methodes. Ze kunnen schoolbreed, per klas of individueel ingezet worden worden.


Methodevervangend
Wanneer de matten worden gebruikt als methodevervangend, kunnen de leerlingen na een klassikale instructie de uitwerking uitvoeren op de leermatten. Een roulatiesysteem is voor deze methode een mooie optie.

Mits de lesruimte het toelaat kunnen alle leerlingen direct aan de slag met/op de leermatten. Er kunnen 3 of 4 leerlingen per mat samenwerken. Afhankelijk van het aantal leerlingen zullen per klas dus circa 6 of 7 matten nodig zijn.

Het is daarom aan te raden om pakketten aan te schaffen die overeenkomen met de verschillende leerjaren. Een andere optie is om klassen samen te laten werken, misschien in één klaslokaal dat is omgebouwd tot een beweegruimte. De leerlingen van de ene klas kunnen de leermatten klaarleggen om vervolgens bewegend te leren, en na een uur kan een andere klas de beweegruimte met de matten gebruiken.

Innovatiever, leuker en uitdagender
Bewegend leren met behulp van onze leermatten maakt een les voor leerlingen leuker en uitdagender. Hoe meer kinderen bewegen terwijl ze leren, des te gemakkelijker het voor hen is om moeilijke concepten te begrijpen, op te letten en succesvol te zijn op school. We hebben al veel scholen kunnen overtuigen om hun onderwijs via onze leermatten innovatiever, leuker en uitdagender te maken.


Testmatten
Eerst eens testen in de praktijk of u enthousiast bent over onze leermatten? Dat kan! Onze testmatten zijn slechts 15 euro per stuk. Meer informatie vindt u hier.

Vragen, tips of hulp
Heeft u na het lezen van de informatie op onze website nog vragen? Of heeft u hulp nodig bij het proces om te matten te implementeren binnen uw school? We helpen graag! Onze contactgegevens zij hier te vinden.

bottom of page